Turkcell T50

Ülkemizdeki operatör markalı cihazların en gözdesi olan T50  şuan için operatör markalı 4G destekli tek cihaz.T50 beklentilerin üstünde bir satış başarısına ulaşmış durumda. Cihaz dört çekirdekli 1.2 Ghz Qualcomm  8926 işlemcili, 5 inç büyüklüğünde ve 1280x720 piksel ekran çözünürlüğünde. Ayrıca 1 GB RAM,16 GB dahili depolama alanına sahip.

Turkcell T50 androidAcini

Android KitKat 4.4.2 işletim sistemiyle gelen T50'nin 2300 mAh bataryası, 8 saat konuşma,240 saat bekleme süresi var ve hızlı sarj özelliği ile kullanıcılarını memnun ediyor.

Turkcell T50



Turkcell T50 kullanıcılarının çok sık karşılaştığı bir sorun olan sensör sorunu:

T50 kullananlar arama yaptıktan sonra görüşmeyi sonlandırırken yaşadıkları ekran kararmasının sürmesinden şikayetçi.Normalde ekran kararması neredeyse bütün akıllı telefonlarda mevcut.Bu sensör arama yaptığımız sırada yüzümüzün ekrana teması sırasında tuşlara basmamızı engeller.Küçük bir kalibrasyon ayarıyla T50'nin bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Çözüm:Telefonun arama ekranını açın ve  *983*0# i tuşlayın ardından arama tuşuna basın.Karşınıza çıkan seçeneklerden "Sensor Test" i tıklayın ve ardından Proximity Calibrate tuşuna basın daha sonra "Okey" i tıklayın.Ekranda Success yazısını gördükten sonra çıkış yapabilirsiniz.Artık böyle bir sorununuz kalmadı.. 

1 yorum:

Bayağı işime yaradı sensor sorunu için düşülen not. Turkcell bayiisine gittim yine de devam ediyordu sorun. burada yazıldığı şekilde kendim çözdüm.. Teşekkürler :))

Cevapla

Yorum Gönder