Android Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Android hakkında bilinmeyenler... 

Android hakkında bilinmeyenler

Bildiğiniz gibi Android dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemi. Şimdi sizlerle bu popüler işletim sistemi hakkında, az bilinen birkaç bilgi paylaşacağız.

1. Android Aslında Bir Erkek


Android Cini
                                   

Kimi zaman Süpermen, , kimi zaman Frankenstein ve kimi zaman ise bizim logomuz olan Lamba Cini şeklinde karşımıza çıkan Android Logosu aslında bir robot ve cinsiyeti de erkek. Irina Blok tarafından yapılan bu logo şuan dünyadaki en meşhur logolardan biri. 

2. Uzaya Bile Gitti

Android Uzayda

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan , akıllı telefon ve tabletlerde sıklıkla karşımıza çıkan Android ; akıllı saatler, televizyonlar, ev aletleri, arabalar ve hatta NASA tarafından uzaya gönderilen telefon uydularda bile kullanıldı. 

3. Android Versiyonlarının Tatlı İsimleri

Android Versiyon Adları

Android sürümlerinin isimleri tatlılardan geliyor. Fakat Android'in ilk versiyonu olan Android 1.0 ; Alpha yada Astro Boy olarak adlandırılmış. Android 1.1 Petit Four ismiyle başlayan bu serüvende sürümlerin isimleri tatlı isimleri ile anıldı. Bu isimlerin alfabetik sıraya göre ilerlediğini biliyor muydunuz ? Son çıkan sürüm olan Marshmallow dan sonra gelecek Android Sürümü "Nougat" olacak

4. İlk Olarak Kameralar İçin Tasarlandı

Android kameralar için tasarlanmış


Android'in babası olarak adlandırılan Andry Rubin , Tokyo'da katıldığı Ekonomi Zirvesinde Android'i geliştirirken hayal ettiği şeyin bilgisayara bağlanabilecek akıllı kameralar olduğunu söylemiştir.


5. Bu Kadar Başarılı Olacağını Kimse Tahmin Etmiyordu

Android'in Yükselişi

Google, ortakları ile Open Handset Alliance'ı kurduktan sonra Android'i duyurdu. O yıllarda Apple'ın iphone hamlesi ve Symbian,Windows Mobile gibi işletim sistemlerinin popülerliğinin ortasında kalan Android'in bugünlere geleceğini kimse tahmin edemedi. Şuan dünyada en çok kullanılan  mobil işletim sistemi olarak ilk sırada.

Listemize eklemek istediğiniz bir bilgi var mıdır ? 


Yorum Gönder