Whatsapp'a Yeni Özellikler Geliyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni gelecek özellikleri ile hem endişelendirecek , hemde oh be dedirtecek.

WhatsApp yeni sürümdeki özellikler


Artık mesaj denilince kimsenin aklına SMS gelmiyor. Mesajlaşma uygulamaları, SMS i tarihe gömmüş durumda. Bu uygulamalar arasında en çok kullanılan WhatsApp, gün geçtikçe yenileniyor ve yenilendikçe; bazı özellikleri hayatımızı kolaylaştırıyor, bazen de sunduğu hizmetlerle de gizliliğimizi ihlal ettiğini düşünüp endişeye neden oluyor. 

Okunmamış Mesajları Geri Alma ve Düzeltme

WhatsApp mesajı geri alma özelliği

WhatsApp'ın yayınlanacak yeni beta sürümünde, herkesin ihtiyaç duyabileceği ve birçok kişi tarafından dile getirilen "Mesajı Geri Alma" özelliği olacak. 

Bazen mesajı hızlı yazalım derken gözden kaçan yazım hataları için, bazen ise birden fazla kişi ile konuşurken mesajı yanlış kişiye gönderdiğimizde, mesajın üzerinde tıklayarak mesajı silmek veya düzeltme yapmak istemişizdir. Bu yeni özellik ile gönderdiğimizi mesajları geri almak ve düzeltmek mümkün olacak. Bunun için tek şart mesajın henüz okunmamış olması.

WhatsApp Grubundaki Kişilerin Canlı Olarak Lokasyonlarını Takip Etme

WhatsApp Canlı Lokasyon Takibi Özelliği

Bazı kullanıcılar için gizlilik ihlal edici özellik olarak görülebilecek yenilik ise "Canlı Lokasyon Takibi" olacak. Güncelleme yayınlandıktan sonra, bir süre WhatsApp'ın bilinmeyen özelliklerinden biri olacağını ve insanların böyle bir özellik olduğunu biraz geç öğreneceğini düşündüğümüz Canlı Lokasyon Takibi; WhatsApp gruplarındaki kişilerin nerede olduğu bilmenizi sağlayacak. Gizlilik sınırlarını zorlayan bu yeni özellik ile aynı WhatsApp Grubunda olduğunuz kişileri dünyanın neresinde olursa olsunlar konum servisi açık olduğu takdirde adım adım izleyebilirsiniz.

Uygulamanın yeni versiyonunda kullanabileceğimiz Canlı Lokasyon Takibini aktif ederek buna izin vermek veya pasife alarak lokasyon bilginizi grubunuzdaki kişilerden gizlemek sizin elinizde. Varsayılanı pasif olarak geleceğini düşündüğümüz bu özellik için; 1,2 veya 5 dakikalık kısıtlı bir süre için veya sürekli olarak izin vererek özelliği aktif edebileceksiniz.

WhatsApp'ın yeni özellikleri ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz ?

 

Yorum Gönder