Android M Hakkında Her şey

San Francisco'da düzenlenen Google I/O 2015 etkinliğinde Android M tanıtıldı..


Android M Tanıtımı


Android'in önceki sürümlerine baktığımızda cupcake,donut,eclair,jelly bean,kitkat ve son olarak lolipop gibi tatlı isimleriyle karşılaşıyoruz.Hal böyle olunca Android 6.0 sürümünün ismiyle ilgili dönen dedikodular da "m" harfiyle başlayan şeker,çikolata ve tatlılar oldu.

Android M Yenilikleri


Google Android M'nin ismini saklı tutarken, yeni çıkacak sürüm hakkında bazı başka bilgileri paylaştı. 

Günümüzde hala Lolipop güncellemesine kavuşmayı bekleyen bir çok kullanıcı mevcut ama Google Android M'den bahsetmeye başladı bile.San Francisco'da düzenlenen Google I/O etkinliği ile paylaşılan bilgiler şimdilik bunlarla sınırlı.

Uygulama İzinleri

Android M ile Gelen Yenilikler


Bahsedilen önemli değişikliklerden biri uygulama izinleri.Bazı uygulamaları indirirken çok fazla izin vermeniz gerekiyor ve bu izinler kullanıcılarda şüphe uyandırıp, rahatsızlık verebiliyor.Android M ile artık uygulamayı yüklerken çok fazla izin istenmeyecek.Uygulamayı kullanırken izin vermeniz gereken bir özelliğe erişim sağladığınızda sizden o özellik için gerekli izin istenecek.

Yani artık kullanmadığınız özellikler için uygulamaya erişim izni vermeyeceksiniz.

Geliştirilen Parmak İzi Okuyucusu

Parmak izi teknolojisinde zayıf kalan Android bu alanda da gelişim gösterecek.Yeni parmak izi okuyucusu sayesinde sadece parmak izinizi kullanarak Google Play üzerinden uygulama ve oyun indirip, alışveriş sitelerinden kolaylıkla alışveriş yapabileceksiniz. 

Android Pay

Android M Yenilikleri Android Pay


Güvenlik ve sadeliğe önem veren Android Pay sayesinde kullanıcılar 700.000'den fazla mağazada NFC destekli Android cihazlarından kredi kartları yanında bulunmadan alışveriş yapabilecek.

Daha Hızlı Sarj ve Uzun Pil Ömrü

Android M yenilikleri Doze Uzun Pil Ömrü


Android M ile kullanıcıların en büyük problemi olan sarj sorunu ile ilgili yenilikler var.

Yapılan geliştirmeler ile Doze ismi verilen özellik sayesinde pil ömründe 2 kata yakın artış olacak.Ayrıca Android M, USB Type-C ile de uyumlu olacak ve normal sarj sürenizi oldukça kısaltıp, farklı cihazları telefonunuz ile şarj edebilme imkanı sunacak.

Android M Hakkında Siz Ne Düşünüyorsunuz ? 

2 yorum

Lolipop kullanıcısı olarak yeni sürümü en çok şarj durumu için sabırsızlıkla bekliyorum .. bir de adı marshmallow olacak diye duymuştum??

Cevapla

Lolipop güncellemesi ile bir çok cihazda yaşanan şarj sorunu Android M ile artık yaşanmaz diye ümit ediyoruz.İsim için marshmallow'un yanı sıra mars,muffin,m&m's ve milkshake olacağı gibi farklı söylentiler de var.

Cevapla

Yorum Gönder